Sport/Tennis
900984544
Tennis

Rafael Nadal wint intens gevecht van Alexander Zverev in Rome

Rafael Nadal viert een van zijn fraaie punten.

Rafael Nadal viert een van zijn fraaie punten.

ROME - Rafael Nadal heeft zich bij het ANP-toernooi in Rome in de kwartfinale na een intens gevecht ontdaan van Alexander Zverev. De Spaanse gravelkoning zegevierde in twee sets: 6-3, 6-4. De laatste drie partijen had hij nog verloren van de Duitser, maar vrijdagmiddag pakte hij zijn revanche.

Rafael Nadal viert een van zijn fraaie punten.

Rafael Nadal viert een van zijn fraaie punten.

Nadal ging zeer voortvarend van start. Zverev kreeg alle hoeken van de baan te zien en binnen no time was het 4-0 voor de Spanjaard. De Duitser herstelde zich wel en kwam terug tot 4-2. Bij 5-3 was daar wel ineens een schrikmoment bij Nadal en het publiek, toen hij bij het halen van een korte bal in het gravel bleef steken en lelijk op zijn heup leek te vallen.

Rafael Nadal met zijn valpartij.

Rafael Nadal met zijn valpartij.

Gelukkig viel de schade mee en kon hij verder. Ondanks een breakpunt, wist hij de game en daarmee ook de eerste set te pakken: 6-3.

In de tweede set beet Zverev veel meer van zich af, maar alle kansen en breakpunten waren niet besteed aan hem. Telkens sloeg de indrukwekkende Nadal de ballen terug als het écht moest. Een break bij 2-2 pakte Nadal wél. De beste tennisser ooit op het gemalen baksteen ging bij 5-4 serveren voor de wedstrijd, toen Zverev breakpunt nummer 5, 6 en 7 in deze set kreeg, maar op wonderbaarlijke wijze wist Nadal ze allemaal weg te werken. Bij het eerste matchpoint was het voor de Spanjaard wel meteen raak en dus game, set and match.

De 34-jarige Nadal had donderdag op het Foro Italico in Rome tegen de Canadees Denis Shapovalov twee matchpoints overleefd. Na bijna 3,5 uur stapte de gravelspecialist alsnog als winnaar van de baan. In de halve finales neemt Nadal het zaterdag op tegen de Amerikaan Reilly Opelka.

Novak Djokovic

Novak Djokovic moet zijn partij tegen Stefanos Tsitsipas zaterdag voltooien. De nummer 1 van de wereld kijkt tegen Tsitsipas tegen een achterstand aan van 6-4 en 2-1, met een servicebreak in de tweede set. Hevige regenval legde de partij voor de tweede keer stil, waarna de organisatie besloot dat er vrijdag niet meer verder gespeeld kon worden.

De wedstrijd was bij 4-3 voor Tsitsipas al ruim drie uur onderbroken.

Voor het slechte weer verzekerden de Amerikaan Reilly Opelka en Rafael Nadal zich van een plek in de halve finales. Het duel tussen de Rus Andrey Roeblev en Lorenzo Sonego uit Italië was nog niet begonnen. Ook in het vrouwentoernooi moet er zaterdag nog een kwartfinale gespeeld worden.

Matwé Middelkoop

In het dubbelspel won Matwé Middelkoop met zijn partner Marcelo Arévalo uit El Salvador in de kwartfinales via een supertiebreak van landgenoten Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer: 2-6 7-6 (3) 10-5.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo