Nieuws/Sport
901552
Sport

Ancelotti favoriet om Nederlander op te volgen

Spelers van Everton bedanken Koeman

Ronald Koeman en Wayne Rooney

Ronald Koeman en Wayne Rooney

De selectie van Everton heeft Ronald Koeman massaal opgezocht na zijn ontslag bij Everton.

Ronald Koeman en Wayne Rooney

Ronald Koeman en Wayne Rooney

De hele selectie heeft hem bedankt voor de samenwerking en de vele jonge talenten van de club waren dankbaar voor de kansen die hij hen heeft gegeven.

Voor Davy Klaassen breekt een pittige tijd aan. De voormalig voetballer van het jaar in de Eredivisie is afgelopen zomer door Koeman gehaald (transfersom 26 miljoen euro) en hij moet zich nog altijd waarmaken bij het Engelse publiek.

Toch is ook Klaassen dankbaar dat hij een miljoenencontract heeft gekregen dankzij de Nederlandse coach, die in de loop van de dag op het trainingscomplex bezoek kreeg van voorzitter Bill Kenwright en algemeen directeur Rob Elstone. Zij vertelden Koeman dat er geen langere samenwerking mogelijk was en dat het tot de zomer van 2019 lopende contract wordt ontbonden. 

Ancelotti

Everton staat op een achttiende plek in de Premier League en heeft pas een punt gehaald in de Europa League. De Italiaan Carlo Ancelotti is volgens Britse media favoriet om het werk over te nemen bij Everton.

Lees HIER het hele verhaal over het faillissement van het Nederlandse trainersgilde, dat dinsdag 24 oktober in De Telegraaf/Telesport staat.