Sport/Autosport
901614127
Autosport

Ferrari-teambaas: ’We kunnen komende tien races winnen’

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari.

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari.

Mattia Binotto probeert de moed erin te houden na opnieuw een desastreuze dag voor Ferrari. De Italiaanse teambaas doet er na de Grand Prix van Frankrijk in ieder geval alles aan om vertrouwen uit te stralen.

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari.

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari.

De achterstand van Charles Leclerc op WK-leider Max Verstappen bedraagt na zijn crash op Paul Ricard inmiddels 63 punten. „Maar ik heb geen reden om niet te denken dat we de komende tien races kunnen winnen”, aldus Binotto. „Ik denk dat we in Frankrijk hebben laten zien dat we ook wat bandenslijtage betreft een voordeel hebben. Max moest eerder naar binnen voor een pitstop, omdat zijn rubber sneller sleet.”

Daarbij moet worden aangetekend dat Verstappen rondenlang vlak achter Leclerc reed, wat een reden kan zijn dat de banden van de Limburger het zwaarder kregen. Hoe het daarna gelopen zou zijn weet niemand, want vlak na de stop van Verstappen maakte Leclerc een kolossale fout. Binotto: „Charles is een geweldige coureur en zal hiervan leren. Dit is een fout, dat kan gebeuren als je op de limiet rijdt. We zijn competitief en kunnen komend weekeinde in Hongarije weer scoren. Iedereen zal daar met meer neerwaartse druk rijden, daardoor wordt het een heel andere race.”

De Hungaroring lijkt op voorhand een circuit voor Ferrari, gezien het bochtige karakter. Al blijkt dat dit seizoen geenszins een garantie voor een Italiaanse zege.

Luister ook naar de Formule 1-podcast van de Telegraaf met oud coureur Christijan Albers en verslaggever Erik van Haren:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop