9021
Schaatsen

Broer en zus De Vries winnen schaatsmarathons

Bob de Vries wint in Haarlem

Bob de Vries wint in Haarlem

HAARLEM - De schaatsmarathons om de KPN Cup waren zaterdagavond een prooi voor Bob en Elma de Vries. Broer en zus waren in Haarlem allebei de sterkste in de sprint van een kopgroep.

Bob de Vries wint in Haarlem

Bob de Vries wint in Haarlem

Voor Bob de Vries was het zijn 25e overwinning op kunstijs. Hij maakte deel uit van een kopgroep van dertien rijders, die halverwege de koers het peloton op een ronde achterstand zette, en won na 125 rondes de sprint. Mats Stoltenborg nam de leiding in het klassement over van de zaterdag afwezige Arjan Stroetinga.

Bij de vrouwen was Elma de Vries de sterkste. Zij maakte deel uit van een kopgroep van vier, die geen ronde voorsprong pakte, maar wel uit de greep van het peloton bleef. In de sprint na tachtig ronden klopte de 33-jarige haar medevluchters Lisa van der Geest en Janneke Ensing. Als bonus pakte ze ook nog eens het leiderspak af van Francesca Lollobrigida. ,,Hartstikke mooi, maar ik weet niet of ik dat oranje ga verdedigen’’, stelde De Vries. ,,Het seizoen is nog jong en rijden in zo’n leiderspak heeft zeker gevolgen. Het wordt opeens een stuk tactischer allemaal. Ik ga eens even nadenken wat ik daarmee ga doen.’’