Sport/Darts
9024
Darts

Van Barneveld zoekt troost in woorden van Rocky Balboa

Barney baalt na nederlaag tegen ontketende Anderson

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Ondanks zijn nederlaag tegen een ontketende Gary Anderson in de kwartfinales van de Grand Slam of Darts liet Raymond van Barneveld zien dat hij richting het WK in december weer in vorm begint te geraken, maar hij baalde natuurlijk flink. "Je speelt goed en je verliest. Daar heb ik dus niks aan. Gary speelde gewoon geweldig.” De Hagenees was in het slot van de partij niet opgewassen tegen de wereldkampioen; 13-16 in legs.

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Van Barneveld verwerkte zijn verlies ook met een bekend citaat van het filmpersonage Rocky Balboa, de bokser gespeeld door Sylvester Stallone: It's not about how hard you can hit, it's about how hard to can get hit and keep moving forward, valt te lezen op het twitteraccount van Barney.

Anderson maakte het verschil in de laatste zes legs, waarin de regerend wereldkampioen liefst acht keer een maximale score van 180 gooide. Daarmee tilde de Schot, die sinds kort met bril en nieuwe pijlen speelt, zijn gemiddelde omhoog naar 103,81. Van Barneveld bleef vijf punten achter. "Ik heb echt genoten, zelfs al had ik verloren. Je kunt Raymond nooit afschrijven. Maar ik speelde fantastisch”, aldus een tevreden Anderson.