9032
Autosport

Portugees Da Costa wint weer Macau Grand Prix

Nicky Catsburg op archiefbeeld

Nicky Catsburg op archiefbeeld

Evenals in 2012 heeft de 25-jarige Portugees Félix António Da Costa dit weekeinde de prestigieuze Formule 3 Grand Prix van Macau gewonnen. Hij werd met een Dallara-Volkswagen in zowel de kwalificatierace als hoofdrace over 15 ronden als eerste afgevlagd op het linke stratencircuit in de Chinese casinostad. Da Costa werd op de hielen gezeten door de Zweedse Mercedes-coureur Felix Rosenqvist, die de voorgaande twee edities in Macau op zijn naam schreef.

Nicky Catsburg op archiefbeeld

Nicky Catsburg op archiefbeeld

Voor het Nederlandse team Van Amersfoort Racing zag het er voor de start beloftevol uit met de 18-jarige Brit Callum Ilott op de eerste rij naast Da Costa. De voormalige Red Bull-protégé liet zich in de openingsfase wegdrukken en was ook bij safetycarsituaties niet alert. Hij eindigde als vijfde achter Da Costa, Rosenqvist, de Braziliaanse Red Bull-rijder Camara en de Japanse F3-kampioen Yamashita.

De enige Nederlandse coureurs Renger van der Zande (Mercedes) en Nicky Catsburg (BMW) die in Macau in actie kwamen, vonden zich in de FIA GT World Cup-race resp. als zesde en zevende in de uitslag terug. De race werd al na enkele ronden beëindigd na een angstaanjagende crash van de Belg Laurens Vanthoor die met zijn Audi op zijn dak terecht kwam. Desondanks werd hij ongedeerd als winnaar gehuldigd, omdat de stand van een ronde ervoor als uitslag gold.