Sport/Voetbal
90458858
Voetbal

Ajax-beul Spurs wijst trainer de deur

Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino

LONDEN - Tottenham Hotspur heeft trainer Mauricio Pochettino ontslagen. De Argentijn wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de Engelse topclub. Met name in de Premier League gaat het slecht met de Spurs, die op de 14e plaats staan.

Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino

Vorig seizoen haalde Tottenham onder leiding van Pochettino nog de finale van de Champions League. Daarin werd verloren van Liverpool. In de halve eindstrijd rekende de club af met Ajax. Recent werd Tottenham in de Champions League, in eigen huis, met 7-2 vernederd door Bayern München. Toch is de club dicht bij overwintering in het belangrijkste bekertoernooi van Europa.

„We vinden het zeker niet makkelijk om deze beslissing te nemen, maar de resultaten in de Premier League aan het einde van vorig seizoen en het begin van dit seizoen zijn zeer teleurstellend”, meldt voorzitter Daniel Levy.

Tijdens de laatste speelronde van de Premier League kwam Pochettino met zijn ploeg thuis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Sheffield United. Van de twaalf competitiewedstrijden wist Tottenham er slechts drie te winnen. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt maar liefst twintig punten.

De 47-jarige Pochettino kwam in 2014 over van Southampton. Daarvoor had hij de Spaanse club Espanyol onder zijn hoede. „Mauricio en zijn staf zullen voor altijd onderdeel zijn van onze geschiedenis”, aldus Levy. „We zijn hem dankbaar voor de warmte en positiviteit die hij ons heeft gebracht.”

De club meldt dat er snel meer duidelijkheid komt over de vacante positie van hoofdtrainer.