Nieuws/Sport
905127493
Sport

Ranomi Kromowidjojo: ’Dit is de mooiste vierde plek ooit’

Ranomi Kromowidjojo vlak na de finale

Ranomi Kromowidjojo vlak na de finale

TOKIO - Ranomi Kromowidjojo miste op een haar na een medaille in de finale op de 50 meter vrije slag. Maar toch was de Nederlandse zwemster een tevreden mens na afloop. „Geen medaille, maar dit is de mooiste vierde plek ooit.”

Ranomi Kromowidjojo vlak na de finale

Ranomi Kromowidjojo vlak na de finale

Ze vervolgt: „Je staat er wel gewoon. Je eigen race doen en gewoon knallen. Ik was lekker aan het zwemmen. Ja, dit is het. Je moet je eigen ding doen en hopen dat er niemand sneller is. Hier staat een andere Ranomi dan vijf jaar geleden”, zegt ze tegenover de NOS.

„Ik zwom hier mijn derde olympische finale op de 50 vrij. Voor mijn gevoel doe ik nog steeds met de wereldtop. Het is geen ’kattenpies wijvenzwemmen’ wat hier gebeurde. Ik liep net het zwembad uit met Cate Campbell, zij pakte in 2008 al brons op deze afstand. Nu bleef ik haar voor. We doen nog steeds mee”, aldus de Groningse.

Wat is haar gevoel van deze Spelen? „Dat ik niet met een medaille naar huis ga. Daar moet je maar mee leren leven. Ik wist dat ik bij de wereldtop hoorde, maar ik zit niet bij de top drie. Dit hoofdstuk sluiten we af, maar of er een nieuw boek komt weet ik nog niet.”