Nieuws/Sport
9052
Sport

'Ze hebben met het wegsturen van De Boer een fout gemaakt'

Sneijder begrijpt keuze van Inter niet

Wesley Sneijder (l) neemt het op voor Frank de Boer.

Wesley Sneijder (l) neemt het op voor Frank de Boer.

Wesley Sneijder beleefde jaren geleden een succesvolle periode, maar de huidige speler van Galatasaray uit nu in een interview met Gazzetta dello Sport zijn ongenoegen over het recente ontslag van Frank de Boer bij de Italiaanse topclub.

Wesley Sneijder (l) neemt het op voor Frank de Boer.

Wesley Sneijder (l) neemt het op voor Frank de Boer.

"Inter heeft met het wegsturen van De Boer een fout gemaakt", aldus Sneijder. "Frank heeft het bij Ajax goed gedaan en ook als assistent bij Oranje was hij van waarde. Zo hebben we op het WK van 2010 veel van hem geleerd."

Natuurlijk vielen de resultaten van Internazionale onder de korte periode (slechts veertien officiële duels) van De Boer tegen, maar Sneijder is overduidelijk: "Als ze hem een eerlijke kans hadden gegeven, dan had hij zeker kunnen slagen." Inmiddels staat bij Inter nu Stefano Pioli aan het roer. De Nerazzurri staan nog altijd op teleurstellende tiende plek.

Sinds Inter in handen is gevallen van Chinese investeerders gaat het bergafwaarts, zo vindt Sneijder. "Wie zijn zij? Waar zijn ze? Ik denk dat spelers niet eens weten wie zij zijn", stelt de international. Onder voormalig voorzitter Massimo Moratti vierden de Italianen nog grootse triomfen, zoals in 2010 toen de Champions League werd gewonnen en de landstitel en nationale beker werden binnengehaald. "Het tijdperk-Moratti is verleden tijd. Sindsdien is Inter niet meer zo goed."