Sport/Darts
905287823
Darts

Michael Smith te sterk in Exeter

Pittige nederlaag voor Van Gerwen in Premier League

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft in de vijfde speelronde van de Premier League een pittige nederlaag geleden tegen Michael Smith. In Exeter ging de nummer één van de wereld met 7-4 in legs onderuit tegen de Engelsman.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Bij een 6-1 achterstand dreigde zelfs een afstraffing voor de Premier League-kampioen van de afgelopen vier jaren, maar vervolgens richtte de beste darter van de laatste jaren zich op. Een punt zat er niet meer in. In de elfde leg maakte Smith het met heel veel moeite wel af. Zijn zevende kans om het af te maken, vloog erin.

Van Gerwen staat door de nederlaag voorlopig derde in de prestigieuze dartscompetitie. Smith en Glen Durrant gaan de drievoudig wereldkampioen voor. Van Gerwen doet vanaf 2013 mee aan de Premier League en sloot het reguliere seizoen altijd af als de nummer één. De eerste vier spelers bereiken de play-offs.

Afgelopen weekeinde verloor Van Gerwen in België ook al van de sterk spelende Smith, toen met 6-5 in de achtste finales. De 30-jarige Brabander wacht dit jaar nog altijd op zijn eerste toernooizege.

Rob Cross - Daryl Gurney 6-6

Gerwyn Price - Glen Durrant 3-7

Nathan Aspinall - Peter Wright 3-7

Gary Anderson - Luke Humphries 5-7

Michael Smith - Michael van Gerwen 4-7