Nieuws/Sport
9054
Sport

Joost Luiten baalt in Dubai: 'Dit is een gemiste kans'

Joost Luiten

Joost Luiten

Joost Luiten baalde nog het meest van zijn derde ronde op zaterdag, toen hij zijn kansen op de eindzege van het DP World Tour Championship verspeelde. Zijn prima slotronde van 67 (-5) was nu slechts goed voor een gedeelde dertiende plaats in Dubai. ,,Dit is een gemiste kans”, realiseerde hij zich.

Joost Luiten

Joost Luiten

Die zaterdag spookte in de warme namiddag van Dubai nog altijd door zijn hoofd. ,,Als je een slechte dag hebt, moet je altijd nog twee onder par kunnen maken hier. Dan houd je de aansluiting en doe je op zondag mee voor de zege. Een score van +1 mag gewoon niet. Daarmee heb ik mezelf buitenspel gezet voor de winst”, aldus de 30-jarige Bleiswijker. 

Nadat Luiten zichzelf een paar keer voor de kop had geslagen, kon hij wel tevreden terugkijken op zijn golfjaar. Hij won voor de tweede keer in zijn loopbaan het KLM Open en boekte maar liefst negen top tien-klasseringen. ,,Als je een toernooi wint, doe je het in principe goed”, aldus Luiten, die door zijn dertiende plek in Dubai weer een stapje dichter bij de top vijftig van de wereld komt.

Komende week zal hij met Darius van Driel het WK golf in Australië spelen, om daarna wellicht op 11 december nog deel te nemen aan het Hong Kong Open. ,,Ik ga het de komende dagen even op een rijtje zetten. Als ik in Hong Kong goede kans maak om alsnog bij de beste vijftig van de wereld te komen, ga ik daar spelen. Als dat namelijk lukt, ben ik in ieder geval zeker van The Masters. Dus dat is dan zeker de moeite waard.”