Sport/Voetbal
90603850
Voetbal

Van Dijk en Wijnaldum voor WK naar Qatar

Het Janoub Stadium

Het Janoub Stadium

De finale van het WK voor clubs vindt op 21 december plaats in het gloednieuwe Education City-stadion in Doha. De bouw van het stadion, dat de vorm van een diamant heeft, is bijna klaar. Het gaat plaats bieden aan ruim 40.000 toeschouwers.

Het Janoub Stadium

Het Janoub Stadium

Qatar bouwt het stadion voor het WK van 2022. Tijdens het WK voor clubs, dat over ruim twee maanden in Doha wordt gehouden, vinden er ook al wedstrijden plaats. Het Education City-stadion wordt ingewijd met de halve finale waar in ieder geval Liverpool in staat, met in de selectie Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum.

De winnaar van de Champions League weet nog niet welke club het daarin treft op 18 december. De wedstrijd om de derde plaats én de eindstrijd worden vier dagen later ook allebei in het nieuwe stadion gespeeld.

De andere speellocaties van het WK voor de continentale kampioenen zijn het nationale stadion Khalifa International, dat een grondige renovatie heeft ondergaan, en het kleinere Jassim Bin Hamad-stadion. De wereldvoetbalbond FIFA heeft het club-WK toegewezen aan Qatar, zodat het land alvast kan warmdraaien voor het 'grote' WK over drie jaar.