Nieuws/Sport
906833590
Sport

Marit Bouwmeester kent bizarre Spelen: ’Herrie schoppen en chaos creëren’

Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester

ENOSHIMA - Marit Bouwmeester beleeft in het Japanse Enoshima een van de meest bizarre toernooien uit haar rijke loopbaan. Vooraf werd de 33-jarige zeilster bestempeld als topfavoriete voor de olympische titel in de Laser Radial-klasse. Na de eerste wedstrijddag bungelde ze echter onderaan in het klassement, vervolgens vocht ze zich sterk terug, aansluitend zakte ze wéér weg en nu is ze opnieuw terug in de strijd om goud. Zondag wacht de allesbepalende medalrace.

Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester

De regerend olympisch kampioene beleefde vrijdag een superdag met drie geslaagde races. Haar concurrente Anne-Marie Rindom uit Denemarken maakte er daarentegen een potje van en werd onder meer gediskwalificeerd. Dat was geen toeval. „Ik dacht: ik ga gewoon vet veel herrie schoppen en chaos creëren”, bekende Bouwmeester. „Dat is wanneer mensen een beetje van slag raken. De Deense maakte uiteindelijk een grote fout door te wrikken en dan word je gewoon bestraft door de jury.”

Het was voor Bouwmeester een welkome opsteker, nadat ze een dag eerder zelf werd gediskwalificeerd en verbannen naar plek zeven in het klassement. „De emoties liepen hoog op. Ik heb die nacht ook niet veel geslapen. Ik ben alles gaan terugkijken, om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden. Je weet dat er nog een dag komt en dat er met een zachte wind heel veel kansen liggen op deze baan.”

En nu staat ze weer tweede in het klassement, met een overbrugbare achterstand van zeven punten op Rindom. Vandaag heeft de Friezin eerst een rustdag. „Een dag geleden zag het er kansloos uit, maar ik heb weer een kans en die wil ik pakken. Ik ben wel blij dat ik hierna even klaar ben en niet meer hoef te vechten. Het is allemaal heel intens.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop