Sport/Wielrennen
90715022
Wielrennen

De leiderstrui blijft in handen van Annemiek van Vleute

Hattrick Marianne Vos in Giro Rosa

Marianne Vos strikes again.

Marianne Vos strikes again.

Marianne Vos heeft woensdag ook de zesde etappe van de Giro Rosa gewonnen. Het was een rit van Torre del Greco naar Nola over 97 kilometer. Onderweg zaten enkele lastige klimmetjes, maar in de laatste 20 kilometer ging het vooral bergafwaarts.

Marianne Vos strikes again.

Marianne Vos strikes again.

Vos, die eerder al de derde en de vijfde etappe op haar naam schreef, was het peloton opnieuw te snel af in de sprint. De Britse Hannah Barnes finishte als tweede, voor de Belgische Lotte Kopecky.

In totaal heeft Vos, die rijdt voor CCC, nu al 28 ritzeges geboekt in de Ronde van Italië voor vrouwen. „Ongelooflijk, als je hier komt denk je echt niet aan een hattrick”, vertelde Vos bij de NOS. Ze roemde het werk van haar ploeggenotes waartoe ook haar landgenotes Sabrina Stultiens en Pauliena Rooijakkers behoren. „Ook vandaag leverden ze weer geweldig werk. Hoewel het steeds moeilijker wordt want de andere teams weten wat we kunnen. Er waren daarom weer heel veel aanvallen, maar de ploeg heeft het geweldig gecontroleerd.”

De leiderstrui bleef in handen van Annemiek van Vleuten. De renster van Mitchelton-Scott heeft een kleine 2 minuten voorsprong op de Poolse Katarzyna Niewiadoma. Anna van der Breggen staat derde. De Giro Rosa eindigt zaterdag.