Nieuws/Sport
90751
Sport

Ontslagen Blind: 'Jammer dat het hiermee eindigt'

Danny Blind is niet langer de bondscoach van het Nederlands elftal.

Danny Blind is niet langer de bondscoach van het Nederlands elftal.

Danny Blind betreurt de beslissing van de KNVB om hem per direct als bondscoach te ontslaan. "We waren op de goede weg, Bulgarije uit was naar mijn idee een incident", stelde hij in een persverklaring.

Danny Blind is niet langer de bondscoach van het Nederlands elftal.

Danny Blind is niet langer de bondscoach van het Nederlands elftal.

"Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt", sloot Blind zijn korte statement af. De bondscoach kreeg het Nederlands elftal niet aan de praat, met de blamage van zaterdagavond tegen Bulgarije (2-0 verlies) als gevolg. Daarmee is deelname aan het WK voetbal in 2018 ver weg. 

Blind zette de deur voor de KNVB na afloop van het debacle in Sofia al enigszins op een kier. Hij nam de verantwoordelijkheid voor het falen van Oranje en sprak enige twijfels over de voortgang uit. Een dag later werd er onmiddellijk een spoedoverleg gepland tussen de KNVB en Blind. De voetbalbond kwam tot de conclusie dat een verdere samenwerking geen zin meer heeft.

Het Nederlands elftal staat een loodzwaar vervolg van de WK-kwalificatiereeks te wachten. Nummer 4 van groep A kan de koppositie sowieso uit het hoofd zetten. De achterstand op Frankrijk bedraagt zes punten. Daarnaast moet Nederland ook nog Zweden en Bulgarije voor zich dulden. Alleen de nummer één plaatst zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. De acht beste nummers 2 van negen poules gaan door naar de play-offs, waar nog vier tickets voor de mondiale eindronde worden verdeeld.

LEES ALLES OVER BLIND EN ORANJE

- Blind ontslagen bij Oranje - Oranje likt wonden in de sportschool - Vandaag al topoverleg over positie Blind - Blind stapt zelf niet op vóór Italië - Van Breukelen: 'Wat moet ik nu zeggen?'

Wedstrijd

- Afgang Oranje in Bulgarije - Statistieken - Zeperd Oranje - Dramatisch debuut De Ligt

Reacties

- Robben: 'Een nachtmerrie' - Blind gaat zich beraden op zijn positie - 'We staan er heel slecht voor' - 'Blamage van het ergste soort' - Sneijder vindt dat het niet aan Blind ligt - Hoedt begrijpt Blind niet

Video's

Telesport TV haalde in Sofia de hoofdrolspelers voor de camera. Ook kijkt chef voetbal Valentijn Driessen terug op de blamage van het Nederlands elftal, dat na het EK nu ook het WK dreigt mis te lopen.

- 'Blind heeft geen toekomst bij Oranje' - 'KNVB moet zich beraden over Blind' - Martins Indi loopt boos weg' 'Wijnaldum: 'Jammer dat Blind dat zegt' - Klaassen: 'De Ligt in de steek gelaten'

Premium

- WK verder weg dan ooit voor Oranje

Uitslag poll op telesport.nl  'Blind moet na afgang tegen Bulgarije opstappen als bondscoach van Oranje'

- Uitkomst: 95 procent vindt dat Blind moet vertrekken