Nieuws/Sport
9089
Sport

Twente kan tiental niet kloppen

Utrecht vecht zich naar punt

Ramon Leeuwin brengt Enes Ünal ten val en moet er met rood af.

Ramon Leeuwin brengt Enes Ünal ten val en moet er met rood af.

FC Utrecht heeft zich in Enschede op knappe wijze naar een punt gevochten. De ploeg van Erik ten Hag, die tachtig minuten met een man minder speelde, hield de tukkers op 1-1.

Ramon Leeuwin brengt Enes Ünal ten val en moet er met rood af.

Ramon Leeuwin brengt Enes Ünal ten val en moet er met rood af.

Na tien minuten ontbrandde het duel in de Grolsch Veste, toen scheidsrechter Allard Lindhout een paar beslissingen in korte tijd nam die veel stof deden opwaaien. De arbiter wees eerst naar de stip toen Ramon Leeuwin FC Twente-spits Enes Ünal ten val bracht, maar draaide die beslissing op advies van zijn assistent snel terug. Toen de Utrechters dachten dat ze van de schrik waren bekomen, toverde Lindhhout nog wel de rode kaart voor Leeuwin uit zijn borstzak.

Hels karwei

En zo draaide het bezoek aan Enschede voor FC Utrecht al snel uit op een hels karwei. Helemaal nadat niet de bewierookte Manchester City-huurlingen, maar de verdedigers uit de eigen gelederen van FC Twente voor de openingstreffer zorgden. Peet Bijen stuurde Hidde ter Avest weg, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied knap over de uitgelopen Robbin Ruiter heen wipte.

Ruiter pakt alles

Lang konden de tukkers niet van die voorsprong genieten, want nadat doelman Nick Marsman een schot van Yassin Ayoub niet onder controle kreeg, kopte Richairo Zivkovic de gelijkmaker binnen. En waar Marsman er dus niet in slaagde zijn ploeg voor tegengoals te behoeden, lukte Ruiter dat in het vervolg wel. Wat Ünal ook probeerde (onder meer via een mooie omhaal), de Turkse spits kreeg de bal niet tegen de touwen. 

Ook pogingen van Yeboah (in het zijnet), Bersant Celina (wippertje voorlangs) en Jari Oosterwijk (schot naast) brachten FC Twente niet aan de zo gewenste 2-1, waardoor ook FC Utrecht via Zivkovic nog gevaarlijk werd. Een nederlaag bleef FC Twente tegen de tien Utrechters echter bespaard.