Sport/Voetbal
908963023
Voetbal

Speler ontkent aantijgingen

Dortmund-verdediger Schulz beticht van mishandelen zwangere vriendin

Nico Schulz.

Nico Schulz.

De Duitse voetbalinternational Nico Schulz van Borussia Dortmund wordt beschuldigd van huiselijk geweld. De 29-jarige vleugelverdediger zou in 2020 zijn toenmalige vriendin hebben mishandeld. Ze was op dat moment zwanger en zou door Schulz meerdere keren in haar buik zijn geschopt.

Nico Schulz.

Nico Schulz.

Nadat Duitse media hadden gemeld dat de vrouw een aanklacht heeft ingediend tegen Schulz, ging Dortmund direct in gesprek met de voetballer. „De speler ontkent de aanklachten. Nico Schulz heeft ons laten weten dat hij zich met hulp van een advocaat gaat verdedigen tegen deze aantijgingen”, meldt de club in een verklaring. „De beschuldigingen, waarvan Dortmund pas door de media op de hoogte was gesteld, zijn schokkend. Dortmund neemt dit zeer serieus en distantieert zich van iedere vorm van geweld. De club is echter geen partij in deze zaak en heeft dus ook geen toegang tot het dossier.”

Schulz ontbrak zaterdag bij de start van de competitie tegen Bayer Leverkusen (1-0). De twaalfvoudig international van Duitsland speelt sinds 2019 voor Dortmund, maar komt niet voor in de plannen van trainer Edin Terzic.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop