Sport/Tennis
909916240
Tennis

Rafael Nadal heeft zware kluif aan Francisco Cerúndolo, maar is door op Wimbledon

Rafael Nadal met zijn ogen op de bal.

Rafael Nadal met zijn ogen op de bal.

Rafael Nadal heeft zijn eerste duel sinds Roland Garros in vier sets gewonnen. De nummer 4 van de wereld was met 6-4 6-3 3-6 6-4 te sterk voor de Argentijn Francisco Cerúndolo.

Rafael Nadal met zijn ogen op de bal.

Rafael Nadal met zijn ogen op de bal.

In de vierde set maakte Nadal een achterstand van 4-2 ongedaan en hij ontsnapte aan een dubbele break achterstand. De tweevoudig kampioen liet het echter niet aankomen op een vijfde set en won de laatste vier games van het 3 uur en 33 minuten durende duel.

Bekijk hier het matchpoint van Nadal:

Bron: discovery +

Voor de 36-jarige Nadal was het lang onduidelijk of hij mee zou kunnen doen aan Wimbledon. Begin deze maand bekende hij op Roland Garros dat hij twee weken met een verdoofde voet had gespeeld. Hij veroverde in Parijs zijn 22e grandslamtitel, maar maakte duidelijk dat hij op Wimbledon niet van plan was opnieuw met injecties te gaan spelen.

Nadal pakte in 2008 en 2010 de titel in Londen, maar sindsdien presteert hij er wisselvallig. Vorig jaar deed hij niet mee aan Wimbledon.

Auger-Aliassime uitgeschakeld

Félix Auger-Aliassime is in de openingsronde blijven steken. De Canadese nummer 9 van de wereld liet zich verrassen door de Amerikaan Maxime Cressy. Het werd 6-7 (5) 6-4 7-6 (9) 7-6 (5) voor de mondiale nummer 45.

De 21-jarige Auger-Aliassime, dit jaar winnaar van het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam, haalde vorig jaar nog de kwartfinales op Wimbledon. Hij verloor toen van de Italiaan Matteo Berrettini.

Denis Shapovalov, landgenoot van Auger-Aliassime, wist uitschakeling ternauwernood te voorkomen. Hij knokte zich in vijf sets langs Arthur Rinderknech uit Frankrijk: 6-1 6-7 (6) 6-7 (4) 6-4 6-1.

Voor de als dertiende geplaatste Shapovalov was het zijn eerste zege sinds begin mei. Op vijf toernooien op rij verloor hij zijn openingsduel.