Sport/Tennis
911811249
Tennis

Bertens toont veerkracht in Peking

Kiki Bertens is het grote WTA-toernooi van Peking begonnen met een zwaarbevochten zege. De nummer acht van de wereld rekende in de openingsronde af met Donna Vekic: 3-6, 6-1 en 7-6 (3).

Bertens begon net als in haar eerste partijen in de afgelopen weken op de toernooien in Azië niet goed. Vekic brak al snel naar 3-1, hield die marge vast en pakte de eerste set met 6-3. Met agressiever spel knokte Bertens zich terug en brak de Kroatische nummer 23 van de wereld twee keer (6-1).

Sterk serveerwerk

In de derde set nam Vekic een break voorsprong, maar Bertens kwam terug. Daarna verspeelden beide speelsters twee keer hun opslagbeurt. In de tiebreak kwam Bertens op 3-0 en hield die marge met sterke services vast en pakte na twee uur en twintig minuten de zege.

Bertens verkeert de laatste weken niet in haar beste vorm. Tijdens de Aziatische Tour boekte ze tot nu toe één zege. Twee keer ging het, zonder vaste coach Raemon Sluiter aan haar zijde, al in de eerste ronde mis.

WTA Finals

Bertens heeft een goed resultaat nodig om de WTA Finals in zicht te houden. Dat is het prestigieuze eindejaarstoernooi waarbij ze vorig jaar de halve eindstrijd bereikte.