Nieuws/Sport
9120
Sport

Rotterdammers gaan door winst op PEC weer over Ajax heen

Feyenoord terug aan kop

Dirk Kuyt (links) juicht na zijn openingsgoal tegen PEC Zwolle.

Dirk Kuyt (links) juicht na zijn openingsgoal tegen PEC Zwolle.

Feyenoord is door een 3-0 overwinning op PEC Zwolle weer terug aan kop van de eredivisie. Ajax had door de overwinning op NEC de Rotterdammers eventjes ingehaald, maar die stelden in De Kuip weer orde op zaken.

Dirk Kuyt (links) juicht na zijn openingsgoal tegen PEC Zwolle.

Dirk Kuyt (links) juicht na zijn openingsgoal tegen PEC Zwolle.

De ploeg van Ron Jans, die in Rotterdam met vijf verdedigers aantrad, kon de eerste helft prima mee met Feyenoord. PEC gaf niet veel weg, maar slaagde er aanvallend ook amper in om gevaarlijk te worden.

Handsbal

De bezoekers kwamen goed weg toen scheidsrechter Dennis Higler halverwege de eerste helft een handsbal van Ted van de Pavert over het hoofd zag. De verdediger van PEC verlengde een hoekschop met zijn arm, vlak voordat Eric Botteghin koppend gevaarlijk kon worden. Even daarvoor moest doelman Mickey van der Hart handelend optreden bij een schot van Dirk Kuyt, terwijl Nicolai Jørgensen een kopbal door Dirk Marcellis van de lijn zag gehaald.

Kort voor rust brak Kuyt de ban voor de Rotterdammers. De aanvoerder kwam goed los van de grond en kopte de voorzet van Jens Toornstra knap naar de verre hoek. Ook na rust sprankelde Feyenoord niet, maar verwende de ploeg van Giovanni van Bronckhorst de supporters in de winderige Kuip met twee prachtige goals van afstand.

Kansloos

Eerst schoot Karim El Ahmadi van buiten het strafschopgebied raak, terwijl even daarna Toornstra op aangeven van Kuyt met een streep Van der Hart kansloos liet. PEC Zwolle mocht middels een vrije trap twee keer van afstand aanleggen, maar Danny Holla krulde de bal naast, terwijl invaller Anass Achahbar (bij zijn entree warm onthaald door het publiek) zijn poging huizenhoog over zag vliegen.