Sport/Voetbal
912182257
Voetbal

Luis Suárez schiet vol bij laatste persconferentie bij FC Barcelona

Luis Suárez

Luis Suárez

Luis Suárez hield het niet droog bij zijn officiële afscheid donderdagmorgen bij FC Barcelona. „Het is erg moeilijk voor mij. Ik laat veel vrienden achter”, begon de 33-jarige aanvaller uit Uruguay geëmotioneerd aan zijn laatste persconferentie.

Luis Suárez

Luis Suárez

„Behalve een speler gaat er ook een mens met gevoelens weg”, aldus Suárez. Na zijn komst in Barcelona in 2014 raakte Suárez onder andere zeer goed bevriend met buurman Lionel Messi en zijn familie. Woensdagavond werd duidelijk dat Suárez naar Atlético Madrid overstapt, omdat er eigenlijk geen plek meer voor hem is bij de Catalaanse club waar trainer Ronald Koeman aan het roer is komen te staan.

„Ik zal altijd fan blijven van deze club”, zei Suárez. „Ik bedank de fans voor de liefde die ze me hebben gegeven en die ik nooit zal vergeten.”

„Toen ik bij FC Barcelona kwam zei iedereen dat ik op moest passen voor Lionel, dat hij de belangrijkste aanvaller van de club was. Maar we hebben samen altijd geprobeerd om zo goed mogelijk te voetballen als we konden. Ik kan hier vertrekken met een erg trots gevoel.” Suárez hoopt dat de fans hem zullen herinneren als een speler die de verwachtingen heeft overtroffen. „Ik ben blij dat ik een mooie stempel heb weten te drukken op FC Barcelona.”

Suárez won met Barcelona dertien hoofdprijzen, waaronder de Champions League in 2015, de wereldbeker en vier Spaanse titels. Met 198 doelpunten staat hij derde op de eeuwige topscorerslijst van de Catalaanse club, met Messi als onbetwiste nummer 1 (634 treffers).

Suárez: „Ik vertrek trots als nummer 3 op de topscorerslijst aller tijden van de club. Ik weet niet hoe het zal zijn om tegen Barcelona te voetballen, tegen voormalig teamgenoten en vrienden. Maar we gaan het proberen en maken er het beste van.”