Sport/Voetbal
912317820
Voetbal

Bulgaren pogen goalie per direct over te nemen; FC Groningen wikt en weegt

Sergio Padt en Ludogorets: per direct of in de zomer?

Sergio Padt

Sergio Padt

GRONINGEN - Met een lucratief meerjarig contract in het vooruitzicht, krijgt Sergio Padt (30) bij de Bulgaarse topclub Ludogorets de kans zijn pensioen te spekken. De club die de afgelopen negen jaar kampioen werd van Bulgarije en opnieuw stijf bovenaan staat, doet pogingen de goalie per direct over te nemen van FC Groningen.

Sergio Padt

Sergio Padt

Maar daar moet dan een (relatief) forse vergoeding tegenover staan voor de huidige nummer zes van de Eredivisie. In Padt, wiens contract komende zomer afloopt, wordt tot het einde van het seizoen een bepalende speler gezien. De club weet precies wat het heeft aan de keeper die aan zijn zevende seizoen bij de noorderlingen bezig is en meermaals bij de selectie van het Nederlands elftal zat.

Padt kan vanaf de zomer sowieso de nieuwe doelman worden van de meervoudig Champions League-deelnemer uit Bulgarije, die dit seizoen verloor van Ajax-opponent Midtjylland in de voorrondes en met zes nederlagen roemloos verdween uit de (groepsfase van de) Europa League.

Voorgesorteerd

FC Groningen kon Padt in de huidige situatie alleen een nieuw contract bieden, waarmee hij financieel moest inleveren. Met de huur (plus optie tot koop) van de Noor Per Kristian Bratveit (24) werd tevens al voorgesorteerd op een vertrek van Padt.

De nieuwbakken Noors international, onder contract bij het Zweedse Djurgardens IF, zou het komende half jaar de kans krijgen zich te bewijzen als toekomstig vervanger van Padt. Dat geeft al aan dat de verrassende ploeg van trainer Danny Buijs niet staat te springen om een tussentijds vertrek.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd