Nieuws/Sport
9150
Sport

Van Bronckhorst: 'Was wel extreem'

Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst erkende dat de 3-0 winst op PEC Zwolle weliswaar dik verdiend was, maar toch ook een beetje moeizaam tot stand was gekomen.

Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst.

"Gemakkelijk was het niet", zei de coach van Feyenoord. "Het kostte lang moeite gaten te vinden in de verdediging van PEC, het was wel extreem hoe verdedigend ziij speelden. De ruimtes waren erg klein", aldus Van Bronckhorst over het 5-4-1 systeem waarmee Ron Jans zijn ploeg het veld in had gestuurd.

Jørgensen

"Ik ben blij met het resultaat", zei de coach na de 3-0 zege. "Het was vandaag belangrijk te winnen na twee gelijke spelen en de nederlaag tegen Go Ahead Eagles." Nicolai Jørgensen scoorde niet tegen PEC, en ging na zeventig minuten naar de kant. "Nicolai had wat last van zijn hamstring, daar klaagde hij in de rust al over. En vandaag koos ik ervoor om Dirk Kuyt door te schuiven naar de spitspositie en Bilal Basacikoglu te brengen.

Puzzelen

Over het eerbetoon dat Het Legioen bracht aan de onlangs overleden moeder van Tonny Vilhena was Van Bronckhorst onder de indruk. "Een kippenvelmoment voor iedereen denk ik", aldus de coach, die zich nu gaat richten op het belangrijke Europa League-duel met Manchester United van donderdag. "Dat wordt achterin even puzzelen, gezien alle geblesseerde en geschorste verdedigers", zei de trainer, die geen beroep kan doen op de geblesseerden Sven van Beek en Terence Kongolo, terwijl Eric Botteghin geschorst is.