Sport/Voetbal
916116897
Voetbal

Is Ernesto Valverde echt zo slecht voor Barça?

Ernesto Valverde zit op de schopstoel.

Ernesto Valverde zit op de schopstoel.

BARCELONA - Ernesto Valverde heeft het moeilijk bij FC Barcelona. Het bewijst hoe groot de druk is bij de Catalaanse topclub. Want doet hij het nu echt zo slecht? Op basis van ’scorebordjournalistiek’ kan worden gesteld dat Valverde zijn werk bij FC Barcelona naar behoren doet. De club staat bovenaan in Spanje en plaatste zich overtuigend voor de knock-outfase van de Champions League.

Ernesto Valverde zit op de schopstoel.

Ernesto Valverde zit op de schopstoel.

Toch rommelt het achter de schermen in Camp Nou en leeft de trainer in onzekerheid over zijn baan. Hij betreedt vandaag weer het trainingsveld met zijn selectie in de wetenschap dat heel Spanje - en dus ook de spelersgroep - wacht op het moment dat hij wordt ontslagen.

Chic is het allerminst. Valverde houdt zich ondertussen stil en richt zich op zijn werk, al storen de geluiden hem enorm. De coach krijgt al langer kritiek vanuit de media. Kritiek op zijn opstellingen, kritiek op zijn wisselbeleid, kritiek op de rol die hij Frenkie de Jong geeft, maar bovenal kritiek op de wisselvalligheid en het veldspel van Barcelona. De resultaten buitenshuis in de competitie zijn met zestien verliespunten te mager en vorige week zette Atletico Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup Barça te kijk.