Sport

Arbiter mist rode kaart en moet penaltybeslissing herstellen

VIDEO - Videoscheids voorkomt flaters Higler bij NEC

Door Van onze Telesportredactie

Scheidsrechter Dennis Higler.

Scheidsrechter Dennis Higler.

Screenshot

De videoscheidsrechter bij NEC-Achilles'29 heeft arbiter Dennis Higler behoed voor een aantal flinke blunders.

Scheidsrechter Dennis Higler.

Scheidsrechter Dennis Higler.

Screenshot

NEC-middenvelder Suently Alberto kwam na ruim een kwartier spelen op een 'Nigel de Jong-achtige' manier in bij Omid Popalzay, die kermend van de pijn naar het gras ging.

Higler bestrafte Alberto in eerste instantie met een gele kaart, maar ging vervolgens naar de kant om bij de videoscheidsrechter op het scherm te kijken. Na het zien van de beelden kon Higler niets anders dan Alberto de rode kaart geven.

Vijf minuten na rust ging Jordan Larsson er aan de linkerkant met de bal vandoor, waarna de NEC'er door Shuremy Felomina werd gevloerd. Waar Higler in eerste instantie naar de stip wees, werd hij opnieuw gecorrigeerd door de videoscheidsrechter en moest de thuisclub het uiteindelijk doen met een vrije trap net buiten het strafschopgebied.

NEC won het bekerduel in De Goffert uiteindelijk met 3-0. Arnaut Groeneveld opende kort voor rust de score, waarna Ferdi Kadioglu na een klein uur voor de 2-0 zorgde. Kort daarvoor was ook Achilles met tien man komen te staan, na een tweede gele kaart voor Felomina. In de slotfase bepaalde Mohammed Rayhi de eindstand op 3-0.

Lees meer over