Sport/Voetbal
91695968
Voetbal

Aanvalster verloor haar opa afgelopen zaterdag

Video: Miedema in tranen na treffer

Miedema in tranen na haar goal.

Miedema in tranen na haar goal.

EINDHOVEN - Vivianne Miedema maakte in het EK-kwalificatieduel met Rusland de 2-0 en barstte vrijwel meteen in tranen uit.

Miedema in tranen na haar goal.

Miedema in tranen na haar goal.

De Oranje-spits kopte in de 60e minuut een afgemeten voorzet van Beerensteyn perfect achter de Russische goalie. Zo ongeveer direct na haar doelpunt ging Miedema op haar hurken zitten en bleek ze hard te huilen.

Zie hier de de emotionele Miedema na haar treffer:

„Mijn opa is zaterdag overleden. Hij was mijn grootste fan. Mooi dat ik deze goal voor hem kon maken”, zei Miedema, die ondanks de emotionele dagen die achter haar liggen toch ’gewoon’ aan de aftrap verscheen.

Opa Miedema overleed zaterdag. „Het was schrikken, het gebeurde best wel onverwacht. Toen we vorige week in Slovenië zaten, heb ik even contact gehad met de familie. Op het moment dat we zaterdag in Nederland landden, was ik al te laat”, vertelde de topschutter aller tijden van Oranje na afloop met tranen in haar ogen. „Ik ben heel blij dat ik het weekend thuis kon zijn voor m’n familie. De broers van opa en oma zeiden direct tegen me: je moet dinsdag weer aan de aftrap staan. Sarina liet me daar vrij in, ik had niet gehoeven. Maar ik wilde zelf heel graag spelen. Voor opa.”

Jubilaris Daniëlle van de Donk kopte de Leeuwinnen in de 11e minuut op een 1-0 voorsprong. Uiteindelijk bleek de 2-0 van Miedema ook de eindstand.