Sport/Wielrennen
920029341
Wielrennen

Voormalig Deens wielrenner Chris Anker Sørensen (37) omgekomen in België

Chris Anker Sorensen

Chris Anker Sorensen

AMSTERDAM - Kort voor de start van de WK wielrennen is Denemarken overvallen door treurig nieuws. Voormalig renner Chris Anker Sørensen is op 37-jarige leeftijd om het leven gekomen door een ongeluk in België.

Chris Anker Sorensen

Chris Anker Sorensen

Sørensen was in België om als analist voor de Deense televisie de WK te verslaan. Hij overleed na een aanrijding in de Belgische plaats Zeebrugge. „Met grote droefheid hebben we het nieuws vernomen dat onze collega Chris is overleden”, reageert de directeur van TV2 Sport.

Sørensen was profrenner van 2007 tot 2018. Hij reed onder meer voor CSC, Saxo Bank, Tinkoff en Fortuneo-Vital Concept en boekte vijf zeges: een rit in het Critérium du Dauphiné van 2008, een rit in de Ronde van Oostenrijk in 2008, de Japan Cup in 2009, een rit in de Giro d’Italia in 2010 en het Deens kampioenschap in 2015.

In 2012 greep hij in de Tour net naast een ritzege. In Bagnères-de-Luchon was Thomas Voeckler hem te snel af. Datzelfde jaar kreeg hij wel de prijs voor de ’Superstrijdlust’ toen hij de Ronde van Frankrijk toch uitreed, nadat hij zich zwaar aan de vingers blesseerde bij een poging om een krant uit zijn spaken te halen.