Sport/Voetbal
92196465
Voetbal

Race om landstitel nadert climax

Ronald Koeman kan alleen nog maar duimen in Spaanse titelstrijd na zege Real Madrid

Real Madrid viert een van de treffers.

Real Madrid viert een van de treffers.

GRANADA - Real Madrid heeft gedaan wat het moest doen in de spannende Spaanse titelstrijd. Bij Granada werd relatief eenvoudig gewonnen door de ploeg van trainer Zinedine Zidane: 4-1.

Real Madrid viert een van de treffers.

Real Madrid viert een van de treffers.

Door de Madrileense zege komt Real - met nog maar twee speelrondes te gaan - op 78 punten. Atlético Madrid is koploper met 80 punten, FC Barcelona heeft er 76. Voor trainer Ronald Koeman rest er niets meer dan hopen op puntverlies van beide teams. Atlético hoeft zelfs nog maar één keer te zegevieren om er zeker van te zijn dat de Catalanen in ieder geval zeker geen kampioen worden.

Luka Modric opende met een slim balletje in de 18e minuut de score voor Real Madrid. Even daarvoor had Karim Benzema hier ook al de kans voor gehad, maar zijn Kroatische teamgenoot deed voor hoe het wél moest: 0-1. Granada speelde te afwachtend en nam te weinig initiatief om wat af te dwingen.

Rodrygo verdubbelde vlak voor rust de score en leek Real op rozen te zitten zo vlak voor de theepauze. Na rust kabbelde de wedstrijd verder. Real hoefde niet meer zo, Granada kon vooral niet. Toch werd het nog 1-2 door Jorge Molina en was het ineens weer een wedstrijd.

Althans, dat leek zo, want enkele minuten later zorgden Alvaro Odriozola en Karim Benzema binnen twee minuten voor een 1-4 eindstand.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo