Nieuws/Sport
923318505
Sport

’Het wordt geweldig, ook vanwege speciale locatie’

Sportevenement mét publiek in drive-inbioscoop

Raphael Holzdeppe is een van de deelnemers.

Raphael Holzdeppe is een van de deelnemers.

In de Duitse stad Düsseldorf wordt volgende maand een sportevenement mét publiek gehouden.

Raphael Holzdeppe is een van de deelnemers.

Raphael Holzdeppe is een van de deelnemers.

Enkele polsstokhoogspringers gaan met elkaar de strijd aan op de Autokino in Düsseldorf, een drive-inbioscoop waar de mensen normaal gesproken vanuit hun auto films kunnen kijken op een groot scherm. Op vrijdagavond 12 juni wordt daar een 'Flight Night' gehouden.

De Duitse polsstokhoogspringers Raphael Holzdeppe (de wereldkampioen van 2013), Bo Kanda Lita Baehre en Torben Blech hebben al toegezegd mee te doen. "Eindelijk! Ik kijk uit naar ons eerste optreden sinds de lockdown", zegt Lita Baehre, de Europees kampioen van vorig jaar bij de beloften en de nummer 4 van het laatste WK. "Het wordt geweldig, ook vanwege de speciale locatie. Ik denk dat nog nooit een polsstokhoogspringer heeft gesprongen in een drive-inbioscoop."

De toeschouwers kunnen vanuit hun auto de strijd live volgen. Het evenement wordt ook uitgezonden op het grote schermen in de Autokino.

Diverse voetbalclubs overwegen een autobioscoop te maken op de parkeerplaatsen naast hun stadion, zodat de fans daar op grote schermen toch de wedstrijden kunnen zien die zonder publiek gespeeld moeten worden.