Sport/Voetbal
924225830
Voetbal

’FIFA schort gokschorsing Atlético-verdediger Kieran Trippier op’

Kieran Trippier

Kieran Trippier

MADRID - De wereldvoetbalbond FIFA heeft volgens Spaanse media de schorsing van Kieran Trippier opgeschort.

Kieran Trippier

Kieran Trippier

De Engelse voetbalbond FA legde de rechtsback van Atlético Madrid vorige maand een schorsing van tien weken op, omdat hij de strenge regels voor voetballers wat betreft gokken heeft overtreden. Atlético, titelkandidaat in de Spaanse competitie, tekende beroep aan.

Na berichtgeving in diverse Spaanse media bevestigde de FIFA dat de schorsing van Trippier gedurende de beroepsprocedure is opgeschort. Daardoor kan hij voorlopig blijven voetballen voor Atlético. De Engelsman ontbrak zondag nog in de selectie voor de gewonnen uitwedstrijd tegen Alavés (1-2).

Buitenproportioneel

De FA acht bewezen dat de Engels international de afgelopen jaren vier keer de gokregels heeft overtreden. Zo zou Trippier zijn zwager vooraf hebben ingeseind over zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid, in de zomer van 2019. Het familielid van Trippier zette daar vervolgens geld op in en maakte zo flinke winst. Directeur Miguel Angel Gil Marin van de Spaanse club noemt de tien weken schorsing „buitenproportioneel voor de speler en zeer onrechtvaardig voor Atlético.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd