927543
Sport

Nederlandse voetbalsters brengen bezoek aan Rutte

Leeuwinnen bij apetrotse koning

Den Haag - UPDATE 17:57 - De Nederlandse voetbalsters zijn woensdag aan het eind van de middag op bezoek geweest bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het staatshoofd was zichtbaar trots en glimlachte van oor tot oor toen hij de Europees kampioenen ontving.

De koning vermaakte zich opperbest tijdens het maken van de groepsfoto op de trappen van Paleis Noordeinde zichtbaar met de succesvolle voetbalsters, die een dag eerder nog moeizaam met 1-0 van Noorwegen hadden gewonnen in de kwalificatiereeks voor het WK voetbal van 2019.

Eerder vandaag werden de speelsters in Den Haag geridderd voor het behalen van de Europese titel. De vrouwen kregen lintjes opgespeld tijdens hun bezoek aan minister-president Rutte en demissionair minister Schippers van Sport in het Catshuis. De leeuwinnen zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Oranje Leeuwinnen kunnen terugkijken op een geslaagd jaar. In eigen land werd de Europese titel in de wacht gesleept en Lieke Martens werd maandag door de wereldvoetbalbond FIFA nog uitgeroepen tot beste speelster van de wereld. Bondscoach Sarina Wiegman kreeg de prijs voor beste coach van de wereld.

Voordat de speelsters op bezoek gingen bij de koning, werden ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.