Sport/Autosport
930365862
Autosport

Alsnog excuses van George Russell aan Valtteri Bottas: ’Had emoties niet onder controle’

George Russell

George Russell

LONDEN - George Russell heeft alsnog zijn excuses aan Valtteri Bottas aangeboden voor de zware crash bij de Grand Prix Emilia Romagna van zondag. „Het was geen dag om trots op te zijn”, gaf de 23-jarige Brit toe.

George Russell

George Russell

„Nu ik de tijd heb genomen om terug te kijken op wat er gebeurde, weet ik dat ik de hele situatie beter had moeten afhandelen”, vervolgde hij. „De gemoederen lopen soms hoog op, en ik had mijn emoties zondag niet onder controle. Daarvoor bied ik mijn verontschuldigingen aan, aan Valtteri, mijn team en iedereen die zich door mijn acties benadeeld heeft gevoeld. Zo ben ik niet en ik verwacht meer van mezelf, omdat ik weet dat anderen ook meer van mij verwachten.”

Bottas en Russell gaven elkaar na afloop de schuld van de aanrijding. De Brit had meer snelheid en probeerde de Fin buitenom in te halen, maar juist op de plek waar een kleine knik in de baan zit, raakten de twee bolides elkaar. Het leidde tot een zware crash, veel brokstukken op de baan en zelfs een tijdelijk stilgelegde race. Russell stapte als eerste uit zijn zwaar beschadigde racewagen en ging verhaal halen bij Bottas, die de boze tik van Russell op zijn helm beantwoordde met een opgestoken middelvinger.

Beide coureurs moesten zich na de race melden bij de stewards, die na onderzoek besloten om geen straffen uit te delen. Ze beoordeelden de crash als „een race-ongeluk”.

Luister ook naar de Formule 1-podcast van de Telegraaf met voormalig coureur Christijan Albers en verslaggever Erik van Haren:

Bekijk hier de uitslagen, standen en de volledige kalender in de Formule 1