Sport/Voetbal
930950756
Voetbal

Iconen Bredase club beticht van karaktermoord

NAC schrikt van bedreigingen aan familie Steijn: ’Wij distantiëren ons hier volledig van’

Maurice Steijn

Maurice Steijn

Voor de camera’s van ESPN is Sparta-trainer Maurice Steijn na afloop van het duel met PEC Zwolle (2-0 winst, red.) ingegaan op de vervelende situatie waarin hij sinds zijn vertrek bij NAC in verzeild is geraakt met de club uit Breda.

Maurice Steijn

Maurice Steijn

De oefenmeester maakte bekend dat zijn gezin forse bedreigen heeft ontvangen na het statement dat Sem Steijn een dag eerder maakte nadat hij namens ADO scoorde op bezoek bij NAC. Volgens vader Steijn komen de bedreigingen daarvandaan. „Er is vannacht en vanmorgen van alles aan bedreigingen bij ons binnen gekomen. Dat was vorig jaar ook al zo, maar dat werd toen behoorlijk gebagatelliseerd door NAC-iconen en een aantal vooraanstaande journalisten die een NAC-hart hebben.”

Steijn besloot om over te gaan tot aangifte. „Vorig jaar hebben we dat niet gedaan, omdat we het allemaal niet groter wilden maken. Maar wat er vandaag ook weer richting mijn kinderen is gekomen, dat tart alles. Bij dezen wil ik ook alle mensen die mee hebben gedaan aan karaktermoord richting mij bedanken dat ook mijn kinderen nu weer volop bedreigd worden”, wees hij onder anderen ook nog even naar een aanwezige in de ESPN-studio.

Steijn staat in contact met zijn voormalig werkgever over de bedreigingen. „Er is heel veel contact geweest met de veiligheid binnen NAC. Het feit is dat ik als oud-trainer niet eens op een veilige manier mijn oud-collega’s een hand kan geven. Dan moeten we eens gaan nadenken of dat de normale gang van zaken is.”

Reactie NAC

NAC heeft middels een statement op de clubwebsite kennisgenomen van de bedreigingen. ,,De club is hier erg van geschrokken. De acties van de individuen passen niet bij onze club- en onze achterban. Wij distantiëren ons hier dan ook volledig van.”

Om te vervolgen: ,,Maurice Steijn heeft aangegeven aangifte te gaan doen. Als club hebben wij inzage gekregen in deze berichten en begrijpen de keuze om aangifte doen. We willen eenieder oproepen onze club op een positieve manier te steunen, zoals zovelen al doen. We hebben een trouwe supportersschare, waar we ontzettend trots op zijn. Verpest het niet voor je medesupporters.”