Sport/Tennis
933661967
Tennis

Rafael Nadal wacht pikante clash op Roland Garros

Nadal wacht zondag een pikante clash op RG.

Nadal wacht zondag een pikante clash op RG.

Rafael Nadal rekende vrijdagmiddag overtuigend af met Botic van de Zandschulp en stoomde zo door naar de vierde ronde op Roland Garros. Zondag wacht de Spanjaard in die vierde ronde een pikante clash. In Parijs neemt Nadal het dan namelijk op tegen Félix Auger-Aliassime en hij wordt gecoacht door... Toni Nadal, de oom van Rafael.

Nadal wacht zondag een pikante clash op RG.

Nadal wacht zondag een pikante clash op RG.

Met Toni aan zijn zijde vierde Nadal grote successen. „Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar ik maak me er niet druk om en voor mij is het geen kwestie. Ik weet dat hij het beste voor mij wil. En nu begeleidt hij een andere speler, geen enkel probleem.” Toni Nadal zou hebben aangegeven dat hij Auger-Aliassime niet gaat coachen in het duel met zijn neef.

Zaterdagavond hoopt Nadal eerst nog aanwezig te zijn bij de finale van de Champions League om zijn favoriete club Real Madrid aan te moedigen tegen Liverpool.

„Als ik me goed voel, ga ik zeker naar het stadion toe”, zei Nadal na zijn overwinning op de Nederlander. „En ik ga ervan uit dat ik me goed voel.”

Zidane

De Franse oud-topvoetballer Zinédine Zidane zat samen met zijn vrouw als toeschouwer op de tribune bij de partij tussen Nadal en Van de Zandschulp. Zidane reikte in 2005 de beker uit aan Nadal toen de Spanjaard voor het eerst Roland Garros won.

„En daarna heeft hij hier nog een keer of twaalf gewonnen geloof ik hè”, zei de 49-jarige Fransman lachend. „Het is altijd een genot om hier te zijn en geweldige sporters aan het werk te zien. Roland Garros is een legendarische plek, dus als we de kans hebben, dan komen we hierheen. We proberen ’Rafa’ dan aan te moedigen. Hij zit nog steeds in het toernooi, dat is geweldig. Maar het kan ook zijn dat de nieuwe generatie, zoals Carlos Alcaraz, de macht overneemt.”