Sport/Voetbal
935063157
Voetbal

Legendarisch record Pelé steeds meer in zicht voor Neymar

Neymar benut een penalty tegen Japan.

Neymar benut een penalty tegen Japan.

TOKIO - Brazilië heeft maandag het voetbalseizoen afgesloten met een 0-1 zege in een vriendschappelijke interland in Tokio tegen Japan. Neymar (77e minuut) zorgde met een rake strafschop voor het enige doelpunt in de Japanse hoofdstad.

Neymar benut een penalty tegen Japan.

Neymar benut een penalty tegen Japan.

De Brazilianen kwamen op volle sterkte aan de aftrap tegen Japan. Naast Neymar (PSG) stonden ook onder meer Alisson Becker (Liverpool), Marquinhos (PSG) en het Real Madrid-trio Eder Militao, Casemiro en Vinicius Junior in de basis.

Dankzij zijn doelpunt komt Neymar opnieuw dichter bij Pelé, die in zijn internationale carrière 77 keer de weg naar de netten vond. Neymar zit nu aan 74 stuks, waardoor het onvermijdelijk lijkt dat Neymar de nu 81-jarige Pelé nog zal inhalen.

Vakantie

Brazilië won vorige donderdag ook al vriendschappelijk met 1-5 van Zuid-Korea. Ook toen stond Neymar tweemaal achter het kanon, telkens vanaf de strafschopstip. De Brazilianen kunnen na deze interland met vakantie.

Voor Japan staat de Kirin Cup nog op het programma. Daarin treffen ze vrijdag in de halve finales Ghana. Volgende week dinsdag is er nog een finale en troostfinale.