Nieuws/Sport
937759
Sport

PSV begint met Gudmundsson tegen Volendam

PSV-doelman  Jeroen Zoet.

PSV-doelman Jeroen Zoet.

Albert Gudmundsson maakt vanavond zijn debuut als basisspeler in het eerste elftal van PSV. De 20-jarige IJslander begint om 18:30 uur aan het duel in de tweede ronde van de KNVB Beker op bezoek bij FC Volendam.

PSV-doelman  Jeroen Zoet.

PSV-doelman Jeroen Zoet.

Trainer Phillip Cocu kan geen beroep doen op de (licht) geblesseerden Steven Bergwijn, Jürgen Locadia en Gaston Pereiro. Het drietal wordt zondag in de uitwedstrijd tegen Vitesse wel weer terugverwacht.

Aanvoerder Marco van Ginkel krijgt rust en zit op de reservebank. Adam Maher mag, net als in de vorige bekerronde tegen SDC Putten, vanaf het begin meedoen. Ook Bart Ramselaar, in de competitie dit seizoen reserve, heeft een basisplaats.

Luuk de Jong draagt tegen Volendam, dat laatste staat in de Jupiler League, de aanvoerdersband.

De tweede ronde van het bekertoernooi was vorig jaar het eindstation voor PSV, toen de Eindhovenaren onderuit gingen bij Sparta (3-1). PSV kwam sinds de verloren finale van 2013 tegen AZ niet meer verder dan de achtste finales.

"Als we er te makkelijk over denken, gaan we een moeilijke avond tegemoet tegen Volendam”, weet trainer Phillip Cocu. "Daar moeten de spelers zich van bewust zijn.”

"Wij willen het publiek vermaken", zegt Volendam-trainer Misha Salden. "Zij hebben natuurlijk veel kwaliteiten, dus we zullen ook wel worden teruggedrongen. Maar we zullen ook kijken of we ze onder druk kunnen zetten."

Opstelling FC Volendam

Verhulst; Evers, Schouten, Klinkenberg, Smal; Veerman, Visser, Runderkamp; Pedro, Stroo en Doodeman

Opstelling PSV

Zoet; Arias, Isimat, Schwaab, Brenet; Ramselaar, Hendrix, Maher; Gudmundsson, De Jong, Lozano.

Volg FC Volendam - PSV vanaf 18:30 uur op de voet aan de hand van de statistieken in onze uitgebreide livewidget.