Nieuws/Sport
938504927
Sport

Marianne Timmer helpt zieke Esther Vergeer

Marianne Timmer

Marianne Timmer

Marianne Timmer wordt als ’vervangend’ chef de mission toegevoegd aan TeamNL voor de Paralympische Spelen in Tokio. De aanstelling van de voormalig schaatsster houdt verband met de gezondheid van Esther Vergeer, meldt sportkoepel NOC*NSF.

Marianne Timmer

Marianne Timmer

Vergeer blijft als chef de mission eindverantwoordelijk voor de uitzending van de paralympische ploeg voor de Spelen in Tokio. Timmer wordt de komende periode ingewerkt, zodat zij haar kan vervangen, als Vergeer wegens de behandeling van borstkanker een pas op de plaats moet maken.

„De situatie van Esther is natuurlijk verschrikkelijk en ik hoop eerst en vooral dat zij haar taken als chef zo veel en zo goed mogelijk kan blijven uitvoeren”, zegt Timmer. „Tegelijkertijd gaan we er samen voor zorgen dat ik zo snel mogelijk ’startklaar’ ben om er met elkaar een topeditie van de Paralympische Spelen van te maken.”

Timmer was al net als oud-hockeyster Minke Booij toegevoegd aan de ’chef-groep’ van NOC*NSF. Vorige maand was ze in Lausanne de chef de mission van de Nederlandse afvaardiging tijdens de Jeugd Olympische Spelen.

Technisch directeur Maurits Hendriks noemt de aanstelling van Timmer een goede oplossing. „Dit zijn omstandigheden waarvan je hoopt dat je er nooit mee te maken krijgt, maar het laat wel nut en noodzaak zien van onze chef-groep.”