Sport/Voetbal
939028139
Voetbal

Luuk de Jong met Sevilla nipt langs hekkensluiter

Luuk de Jong

Luuk de Jong

SEVILLA - Sevilla heeft met de nodige moeite een thuisoverwinning geboekt op Leganés. Met Luuk de Jong in de basis won de ploeg van coach Julen Lopetegui met 1-0 van de hekkensluiter in La Liga.

Luuk de Jong

Luuk de Jong

Het doelpunt viel een klein halfuur voor tijd en werd gemaakt door de Braziliaan Diego Carlos. Sevilla staat op 1 punt van Real Madrid voorlopig op de tweede plaats. Bij winst op Atlético Madrid kan FC Barcelona zondagavond de ploeg uit Andalusië weer passeren op de ranglijst.

De Jong was voor rust twee keer dicht bij de openingstreffer. Doelman Iván Cuellar redde bij een kopbal van de Nederlander die niet veel later met een hakje achter het standbeen langs net het doel miste. Beste kans voor de bezoekers was voor Youssef En-Nesyri die in de 53e minuut de bal na een prachtige omhaal net naast zag gaan. Ook de Deen Martin Braithwaite verzuimde Leganés op voorsprong te zetten. Sevilla-keeper Tomas Vaclik pakte zijn inzet. Niet veel later viel het doelpunt aan de andere kant. Sevilla is nu twee maanden ongeslagen. De laatste nederlaag was op 6 oktober uit bij Barcelona.