Sport/Voetbal
940232209
Voetbal

De Boer haalt Joël Drommel bij het Nederlands elftal

FC Twente-goalie Joël Drommel meldt zich maandag bij Oranje.

FC Twente-goalie Joël Drommel meldt zich maandag bij Oranje.

ZEIST - Joël Drommel mag zich maandag voor het eerst melden bij het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer heeft de 23-jarige keeper van FC Twente opgeroepen voor de komende interlandperiode.

FC Twente-goalie Joël Drommel meldt zich maandag bij Oranje.

FC Twente-goalie Joël Drommel meldt zich maandag bij Oranje.

Drommel vervangt Justin Bijlow, de keeper van Feyenoord die zondag tijdens de warming-up voor het duel met FC Groningen een blessure aan zijn rechtervoet opliep.

Bijlow (22) was op zijn beurt een dag eerder opgeroepen voor Oranje als vervanger van Jasper Cillessen. De nummer 1 onder de lat bij de nationale ploeg kampt ook met een blessure.

Justin Bijlow haakte geblesseerd af tijdens de warming-up

Justin Bijlow haakte geblesseerd af tijdens de warming-up

Tim Krul (Norwich City) en Marco Bizot (AZ) zijn de andere keepers in de selectie van De Boer. De 32-jarige Krul speelde negen interlands, Bizot wacht nog op zijn debuut in Oranje. De Boer speelt woensdag met zijn ploeg een oefeninterland tegen Spanje en treft daarna Bosnië en Herzegovina en Polen in de Nations League.

Dat Bijlow niet kon spelen bij Feyenoord, opende de deur voor Nick Marsman in het duel met FC Groningen. „Justin is geen ’miepert’, als hij mank loopt, weet ik dat er wel degelijk iets aan de hand is. Al wist ik ook dat hij maar al te graag wilde spelen, omdat hij was opgeroepen voor het Nederlands elftal”, zei Marsman.

Vorige week tegen FC Emmen wist Marsman al ruim op tijd dat hij de licht geblesseerde Bijlow zou vervangen. Tegen FC Groningen hoorde hij het ’last-minute’. „Ze gingen al naar buiten toen ik te horen kreeg dat ik zou spelen”, aldus de 30-jarige doelman.

„Ik had er al wel een beetje rekening mee gehouden, omdat Justin wat voelde in de warming-up. Ja, dan sta ik er weer. En dat is ook mijn rol hier. Ik moet altijd zorgen dat ik er klaar voor ben, dat is niet altijd even makkelijk. Maar op zulke momenten geniet ik er weer van. Alles wat ik speel, is mooi meegenomen. Zo probeer ik ook mijn bijdrage te leveren aan het team. In de eerste helft kreeg ik wel een paar ballen, na rust had ik minder te doen. Lekker om weer een wedstrijd te spelen.”

Bannis verlengt

Er is ook goed nieuws voor Feyenoord. Naoufal Bannis gaat namelijk zijn aflopende contract bij Feyenoord verlengen. De 18-jarige spits uit Den Haag heeft met de clubleiding een mondeling akkoord bereikt over een verbintenis tot de zomer van 2023. Bannis maakte vorige week als invaller diep in de blessuretijd het winnende doelpunt tegen FC Emmen (2-3).

„Dit is goed voor Feyenoord en ook goed voor Bannis”, zei trainer Dick Advocaat kort voor het competitieduel met FC Groningen. „Hij is 18 jaar en moet het nog steeds waarmaken. Drie jaar erbij, dat is uitstekend voor hem, maar ook voor Feyenoord.”

Bannis verruilde in 2016 de jeugdopleiding van ADO Den Haag voor die van Feyenoord. Twee jaar later tekende hij zijn eerste profcontract. De spits debuteerde begin vorig seizoen in de hoofdmacht, maar een echte doorbraak bleef toen uit. „Na een wat mindere periode heeft hij zich dit jaar fantastisch teruggeknokt”, zegt technisch directeur Frank Arnesen. „Hij staat er nu veel sterker voor en is er echt klaar voor om te gaan strijden voor zijn plek.”