Sport/Voetbal
940965225
Voetbal

’David Beckham bereid tot gesprek over overname Manchester United’

David Beckham

David Beckham

MANCHESTER - Het blijft roerig bij het Manchester United van trainer Erik ten Hag. Na de breuk met Cristiano Ronaldo beslisten de Amerikaanse eigenaren om de club op de markt te gooien. Niemand minder dan David Beckham is bereid om een gesprek aan te gaan met als doel de club over te nemen. Dit meldt de Financial Times.

David Beckham

David Beckham

Voor alle duidelijkheid: ondanks een schitterende carrière heeft Becks onvoldoende geld verdiend om het team persoonlijk over te kopen. Maar Beckham, reeds eigenaar van MLS-club Inter Miami FC, zou namens een consortium bereid zijn om te babbelen over de toekomst van de club.

Potentiële investeerders hopen met een figuur als Beckham iemand te hebben in wie de supporters wel vertrouwen hebben. Beckham verdedigde negen seizoenen lang de kleuren van de Reds, goed voor zes nationale titels en één keer de zege in de Champions League. Beckham geldt als een icoon van de Noord-Engelse club.

Glazers en achterban

De eigenaren van Manchester United, de Amerikaanse familie Glazer, kondigde dinsdag aan dat ze de club te koop zetten. Zeventien jaar geleden werden ze eigenaar van de club, maar een groot succes is dat nooit geworden. De relatie tussen de Amerikaanse eigenaren en de achterban van Manchester United is al geruime tijd flink verzuurd.

Ze kregen meermaals het verwijt de club enkel te zien als een investering en dat er geen emotionele binding is met de club. Dat was ook één van de kritieken van Cristiano Ronaldo. Bedragen zijn er niet genoemd maar dat het om veel geld gaat, spreekt voor zich.

Bron: Financial Times/Het Nieuwsblad