Nieuws/Sport
942700
Sport

McLaren ook in Mexico op achterstand

Fernando Alonso

Fernando Alonso

De Britse renstal McLaren moet voor de Grand Prix van Mexico (zondag) weer met flinke gridstraffen rekening houden. De teamleiding heeft gekozen voor een 'tactische' vervanging van de motor in de twee bolides. 

Fernando Alonso

Fernando Alonso

Reglementair moeten de coureurs Stoffel Vandoorne (België) en Fernando Alonso (Spanje) daardoor helemaal achteraan in de startopstelling plaatsnemen. De raceleiding in de Formule 1 dient beide sancties nog wel te bevestigen.

McLaren-Honda had deze wisselingen in de motor vooraf ingecalculeerd. "Ik zal 35 plaatsen teruggezet worden, omdat we alle motoronderdelen willen vervangen'', zei Vandoorne. "In principe is het de laatste keer dit seizoen dat we aan de motor sleutelen. We wisten dat het in Mexico moeilijk zou worden om een goed resultaat te rijden. Daarom hebben we ervoor gekozen om de motor nu te vervangen. In de laatste twee races liggen er namelijk mogelijkheden voor ons.''

McLaren wordt dit seizoen geplaagd door mechanische problemen en daarmee samenhangende sancties. Volgend seizoen zal Renault de motoren van McLaren leveren.