Nieuws/Sport
942791
Sport

Weghorst wijst Alkmaarders de weg in beker

AZ walst over Almere City heen

Wout Weghorst

Wout Weghorst

AZ heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. De ploeg van trainer John van den Brom liep na rust weg bij Almere City: 0-4.

Wout Weghorst

Wout Weghorst

AZ was gewaarschuwd nadat FC Volendam, eveneens een club uit de Jupiler League, het eerder op de avond PSV nog lastig maakte. De ploeg van trainer John van den Brom moest zelf op bezoek bij Almere City, dat vijftiende staat in de eerste divisie. Tien minuten voor rust drukte AZ, waar Ricardo van Rhijn voor het eerst een basisplaats had, het overwicht uit in de score. Stijn Wuytens kopte raak uit een hoekschop: 0-1.

Het laatste restje spanning werd al snel in de tweede helft ontnomen door Wout Weghorst. De spits profiteerde na drie minuten optimaal van een fout achterin bij Almere City en verdubbelde zo de marge (0-2). Na een uur sloeg Weghorst nogmaals toe met een harde knal van dichtbij: 0-3. De thuisploeg kwam een minuut na die treffer met een man minder te staan toen Kees van Buuren de doorgebroken Weghorst vloerde. In plaats van direct rood gaf arbiter Danny Makkelie de Almere-verdediger eerst zijn tweede gele kaart.

Via Jonas Svensson, die scoorde na een prachtige pass van Mats Seuntjens, liep AZ met een man meer verder uit: 0-4. De ploeg van Van den Brom kende zodoende een eenvoudige avond.