Nieuws/Sport
944667
Sport

Van der Mark: 'Niet slecht voor eerste keer' 

Michael van der Mark gaat de baan op.

Michael van der Mark gaat de baan op.

Niemand kon verwachten dat Michael van der Mark zich tijdens zijn MotoGP-debuut meteen met de toppers uit de koningsklasse zou bemoeien. Dat gebeurde dan ook niet op het Sepang International Circuit in Maleisië, maar voor de 25-jarige Rotterdammer telde vooral dat zijn droom in vervulling ging.

Michael van der Mark gaat de baan op.

Michael van der Mark gaat de baan op.

De Yamaha-coureur genoot van zijn eerste rondjes op de Yamaha-machine van het Tech3 Team. "Voor een eerste keer op een MotoGP-fiets was dit nog niet zo slecht”, concludeerde de invaller voor de zieke Jonas Folger na zijn negentiende positie na twee sessies op een droge en natte piste. "Vanaf de eerste ronde voelde het direct goed aan. Ik kon me stap voor stap verbeteren. Het was een mooie dag”.

Michael van der Mark: "Het was een mooie dag."

Michael van der Mark: "Het was een mooie dag."

Hoewel hij in de eerste sessie lang moest wachten voordat hij de opdrogende baan op kon gaan, werd het wachten beloond. "Je weet niet precies wat je moet verwachten, maar de machine was eenvoudig te besturen en voelde heel natuurlijk aan. Uiteraard zijn er verschillen met mijn superbikemotor.  Het grootste verschil zit hem in de remmen die zoveel krachtiger zijn dan wat ik gewend ben met mijn superbikemachine. Ik moet daar nog aan werken, want het is aanzienlijk moeilijker de limiet van het rempunt te zoeken. Daar zal ik me op moeten focussen. Ik hoop dat ook dat de baan droog is”, vertelde Van der Mark die sinds 2005 (Jurgen van den Goorbergh) de eerste Nederlandse coureur is die in de topklasse mag uitkomen.