Sport/Voetbal
944982206
Voetbal

Michel Vorm nieuwe keeperstrainer Tottenham Hotspur

Michel Vorm.

Michel Vorm.

Michel Vorm keert terug bij Tottenham Hotspur. De oud-international van Oranje gaat in Londen aan de slag als keeperstrainer. Dat nieuws maakte de club een dag na het ontslag van coach José Mourinho bekend.

Michel Vorm.

Michel Vorm.

Hoewel de 37-jarige Vorm open stond voor een terugkeer naar de Eredivisie, zette hij afgelopen zomer een punt achter zijn carrière. Hij stond tijdens zijn loopbaan jarenlang onder contract bij ’The Spurs’.

De club maakte dinsdag ook bekend dat Ryan Mason het seizoen afmaakt als hoofdtrainer. De 29-jarige oud-speler van de club is aangesteld als tijdelijke vervanger van de maandag ontslagen Mourinho. Mason moest zijn loopbaan enkele seizoenen geleden beëindigen vanwege een zware hoofdblessure. Bij Tottenham had hij de leiding over het hoogste jeugdteam.

„We hebben een groot geloof in ons getalenteerde team spelers”, aldus voorzitter Daniel Levy. „We hebben een bekerfinale en zes competitiewedstrijden voor de boeg en we zullen nu al onze energie steken om het seizoen zo sterk mogelijk te eindigen.”