Nieuws/Sport
945196
Sport

Nóg meer blessurenieuws voor Feyenoord

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Trainer Giovanni van Bronckhorst zit in een moeilijke fase met Feyenoord. De coach ziet grote verschillen met vorig seizoen, toen zijn elftal zeer stabiel presteerde en nauwelijks punten morste. Zaterdagavond gaat de landskampioen op bezoek bij Roda JC Kerkrade, maar zonder Miquel Nelom.

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Feyenoord kan in Kerkrade geen beroep doen op Renato Tapia en Sven van Beek, die nog niet fit genoeg zijn. Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden zijn er voorlopig sowieso niet bij. Daar komt nu ook Nelom bij, die een tik op zijn knie kreeg op de training.

Deze jaargang is alles anders voor Feyenoord. Na negen wedstrijden is de club terug te vinden op de vijfde plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers bleven bovendien in hun laatste drie competitiewedstrijden in eigen huis zonder zege. Afgelopen woensdag slaagde Feyenoord er ook in de KNVB-beker niet in om indruk te maken. Tegen amateurclub Swift, dat 75 minuten met een man minder speelde, werd het zeer moeizaam 4-1.

Gemis van Kuyt

Van Bronckhorst noemt het ontbreken van de gestopte Dirk Kuyt als belangrijke reden voor de wisselvalligheid in zijn ploeg. "Hij is de laatste twee jaar belangrijk geweest, ook vanwege zijn rol in de kleedkamer. Maar hij is nu klaar met zijn carrière. Toch is het moeilijk om een hoofdoorzaak te noemen. Maar de vele blessures en het feit dat we nauwelijks in een vaste formatie kunnen spelen, maakt het anders dan vorig seizoen. Bovendien moeten de nieuwe spelers inpassen en wennen aan het spelen voor een topclub."

De kritiek vanuit de media verrast Van Bronckhorst allerminst. "Nee, want je wordt afgerekend op de resultaten. We komen uit een succesvolle periode, maar zo snel gaat het in het voetbal. Ik doe wat ik normaal doe, wat ik altijd doe. In welke reeks wij ook zitten."

Larsson

Sam Larsson, die tegen Swift drie doelpunten maakte, zit volgens Van Bronckhorst 'dicht tegen een basisplaats aan'.