Nieuws/Sport
945285
Sport

Pereiro en Bergwijn terug bij Eindhovenaren

PSV als vis in het water in Gelredome

Gaston Pereiro is terug bij PSV

Gaston Pereiro is terug bij PSV

Gastón Pereiro en Steven Bergwijn maken naar alle waarschijnlijkheid deel uit van de selectie van PSV voor de uitwedstrijd tegen Vitesse. Beide aanvallers zijn voldoende hersteld van blessures en kunnen zondag (12.30 uur) meespelen in het Gelredome, waar PSV nog nooit verloor.

Gaston Pereiro is terug bij PSV

Gaston Pereiro is terug bij PSV

Of Jürgen Locadia in Arnhem zijn rentree kan maken, is nog onduidelijk. Hij trainde vrijdag nog apart van de groep. Trainer Phillip Cocu laat van de training van zaterdag afhangen of hij Locadia meeneemt naar Vitesse. Pereiro raakte zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo geblesseerd aan een schouder en miste daardoor donderdag de bekerwedstrijd tegen FC Volendam. Bergwijn miste zowel de ontmoeting met Heracles als die met Volendam wegens knieklachten.

Kwetsbaar

Cocu rekent op een lastig uitduel met Vitesse. "Vitesse heeft een goed team staan met ervaren spelers. Ze hebben veel wedstrijden laten zien dat ze veel kwaliteit hebben. We moeten elke wedstrijd 100% scherpte tonen. Als wij dat niet doen, zijn we kwetsbaar."

PSV ongeslagen in Gelredome

Koploper PSV heeft een voorsprong van zes punten op nummer drie Vitesse, dat in het Gelredome nog nooit wist te winnen van de Eindhovenaren. In het oude stadion Nieuw Monnikenhuize lukte dat in 1997 voor het laatst. Op 15 februari van dat jaar werd het 1-0 door een treffer van Arco Jochemsen.