Sport/Voetbal
946237293
Voetbal

Stevens heeft op de valreep van 2020 toch nog succes met Schalke

Huub Stevens.

Huub Stevens.

ULM - Schalke 04 heeft onder leiding van interim-coach Huub Stevens een succesje behaald in het Duitse bekertoernooi. De hekkensluiter van de Bundesliga won in de tweede ronde met 3-1 bij SSV Ulm, dat uitkomt in de Regionalliga, het vierde niveau in Duitsland.

Huub Stevens.

Huub Stevens.

Voor de bezoekers kwamen Benito Raman (twee keer) en Suat Serdar tot scoren.

Stevens (67) werd afgelopen vrijdag aangesteld bij Schalke, de club waar hij in 1999 werd uitgeroepen tot trainer van de eeuw. Hij begon zaterdag aan zijn vierde periode als coach van de Duitse volksclub met een thuisnederlaag (0-1) tegen Arminia Bielefeld. Na de gewonnen bekerwedstrijd doet Stevens normaal gesproken weer een stapje terug bij Schalke. De clubleiding wil in principe het nieuwe jaar ingaan met een nieuwe hoofdtrainer.

’Ik heb genoten’

„Na vanavond ben ik geen trainer meer”, benadrukte de gepensioneerde Stevens, die speciaal voor Schalke zijn trainingspak weer even had aangetrokken. „Ik heb genoten van deze vijf dagen. Het is belangrijk dat we eindelijk weer eens hebben gewonnen en daardoor ook een ronde verder zijn in het bekertoernooi. Nu maar hopen dat enkele geblesseerde spelers bij ons snel weer fit zijn.”

Schalke hervat de competitie op 2 januari tegen Hertha BSC. De club uit Gelsenkirchen won op 17 januari voor de laatste keer in de Bundesliga en heeft zodoende al bijna een jaar geen competitieduel gewonnen.