Sport/Voetbal
946288541
Voetbal

’Zware sancties voor spelers in het verschiet’

Alcohol leidt tot zware blessure bij aanvoerder elftal Cocu

Phillip Cocu in conclaaf met zijn aanvoerder Richard Keogh.

Phillip Cocu in conclaaf met zijn aanvoerder Richard Keogh.

Aanvoerder Richard Keogh van Derby County is na een „alcohol-gerelateerd” auto-ongeval zwaar geblesseerd geraakt aan een knie.

Phillip Cocu in conclaaf met zijn aanvoerder Richard Keogh.

Phillip Cocu in conclaaf met zijn aanvoerder Richard Keogh.

De speler uit het elftal van trainer Phillip Cocu kan daardoor dit seizoen niet meer in actie komen. De club heeft bovendien een intern onderzoek ingesteld naar het gedrag van Keogh en enkele medespelers.

De selectie van de club uit de Championship had in het kader van de ’teambuilding’ een avondje uit achter de rug. Een klein deel van de groep, liet Derby in een verklaring weten, vond het daarna nodig zich te buiten te gaan aan te veel alcohol om vervolgens ook nog eens in de auto te stappen. Vooruitlopend op het interne onderzoek moeten de betreffende spelers zo snel mogelijk worden ingeschakeld bij allerlei maatschappelijke projecten, zegt Derby.

„De spelers om wie het gaat, weten dat er zware sancties gaan volgen”, zegt de club verder. „Ze weten echter ook dat we ze zullen steunen bij hun revalidatie en rehabilitatie en dat ons doel is dat ze weer terug in de selectie komen. Dit gedrag echter staat haaks op alles wat wij als club uitdragen”, aldus de verklaring. „Als gevolg van dit incident zullen wij onze inspanningen om misbruik van alcohol te voorkomen verdubbelen, waarbij we ons weten gesteund door daarin gespecialiseerde organisaties.”

Derby County sluit de verklaring af met een dankwoord aan de hulpdiensten, die snel ter plekke waren. Cocu is bezig aan zijn eerste jaar als trainer van Derby County.