Nieuws/Sport
946933
Sport

Ajax-coach staat voor moeilijke keuzes

Keizer: 'We zaten te wachten op goals van Dolberg'

Kasper Dolberg

Kasper Dolberg

Ajax draait de laatste weken een stuk beter en dat zorgt ook voor moeilijke keuzes voor trainer Marcel Keizer. De coach zal ook voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Willem II weer enkele jongens teleur moeten stellen.

Kasper Dolberg

Kasper Dolberg

Keizer is blij met de ontwikkelingen van de laatste weken, waarin Ajax zich op de tweede plaats achter koploper PSV heeft genesteld. "Je ziet dat het elftal steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. De concurrentie binnen de groep houdt elkaar scherp. Ik heb een aantal dagen de tijd gehad om na te denken over wie er tegen Willem II moet spelen. Dat is lastig. Het is vervelend om spelers teleur te moeten stellen. Iedereen is goed bezig, dus dat zorgt voor moeilijke keuzes."

De spitsenkwestie - of Klaas-Jan Huntelaar of Kasper Dolberg - is misschien wel de grootste kopzorg voor Keizer. "We zijn er wel over uit, maar ook dat is iets voor zaterdag. Bij Kasper zaten we weer op zijn doelpunten te wachten. Dat is fijn voor hem, maar ook voor ons. We moeten iedere week een keuze maken, die concurrentie tussen hem en Klaas-Jan is er ook. Ik zal er eentje teleur moeten stellen."

Keizer reageerde ook kort op het nieuws van Willem II-spits Fran Sol, bij wie een tumor in zijn teelbal is ontdekt. "Verschrikkelijk voor Sol en voor de club. Hopelijk herstelt hij goed."