Nieuws/Sport
947651
Sport

'PSV is een luizenploeg'

Henk Fraser

Henk Fraser

Vitesse-trainer Henk Fraser is beducht voor de kwaliteiten van PSV, die in zijn ogen vooral in de omschakeling en op het vlak van het scorend vermogen liggen. 

Henk Fraser

Henk Fraser

"Het is duidelijk dat we beseffen wat de kwaliteiten van PSV zijn. Zij winnen relatief gemakkelijk hun wedstrijden. PSV is een supergoede luizenploeg in de positieve zin van het woord. Zij zijn in staat om weinig weg te geven en vanuit de kleine mogelijkheden die ze krijgen het maximale te halen. Zij zijn heel goed vanuit de reactie en van ons wordt verwacht, dat we het spel maken."

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia denkt niet dat de hoge klassering van Vitesse extra druk op de confrontatie met de Eindhovenaren legt. "Van onze kant is het altijd een topwedstrijd als we tegen Ajax, PSV en Feyenoord spelen. Het is voor mij niet extra speciaal nu we deze wedstrijd als nummer drie spelen. Net als altijd gaan we voor een overwinning. We hebben een team, dat altijd scoort en dat geeft vertrouwen voor deze wedstrijd."

Kashia is van mening, dat Vitesse momenteel niet boven zijn stand leeft en eigenlijk nog wat meer punten had moeten hebben. "Ik vind dat wij een goed team hebben, maar in sommige wedstrijden hebben we persoonlijke fouten gemaakt of hebben we een beetje pech gehad. In het algemeen halen we een goed niveau, maar de resultaten zijn minder goed uitgevallen dan had gekund. We hadden al de nummer twee kunnen zijn. Dat is was volkomen logisch geweest."